Henry Calvetti

Biografie

Ik ben pas op latere leeftijd begonnen met schilderen. Eerder lag mijn passie bij muziek maken en dat zal ook altijd wel zo blijven. Maar schilderen is voor mij een uitdaging om iets te creëren met behulp van penselen en olieverf. Kleuren mengen, en steeds meer leren. Het begon allemaal met filmpjes van kunstenaars op Youtube die tips en uitleg gaven en ook foto’s van beroemde schilders. Impressionisme vooral. Een van mijn eerste schilderijen was van onze bordercollie Taco, waar ik veel complimenten voor kreeg. Dat deed me beseffen dat ik toch echt wel talent heb. Ook al ben ik nog steeds aan het ontdekken welke stijl het beste bij mij past. Ik geniet ervan om stadsgezichten, landschappen, stillevens, en portretten op mijn doek tot leven te brengen. Inspiratie doe ik op tijdens wandelingen door de straten van Aalsmeer en andere dorpen loop. Inmiddels werk ik ook al in opdracht. Dat geeft veel voldoening.

Locatie

voorbeeld-kunst
Annet Bartels - 20190220_155753