Jan Dreschler

Biografie

Toen ik met pensioen ging, na mijn hele leven in de zorg te hebben gewerkt, wilde ik iets heel anders gaan doen. Dat werd schilderen. Het is uiteindelijk meer dan een hobby geworden. Ik besteed er veel tijd aan en beschik inmiddels over een eigen atelier. Na een jaartje acrylverf ben ik overgeschakeld op olieverf, omdat ik de kleuren mooier vond. Ik heb een enorme behoefte om uit te vinden wat je met olieverf allemaal kunt doen en vandaar dat ik heel verschillende dingen schilder. Het mooie van schilderen is dat je je steeds kunt blijven verbeteren en dat er eindeloos veel onderwerpen zijn. Ik schilder relatief vaak landschappen en stadsgezichten, zoals op bijgaande schilderij met het uitzicht vanaf de Westertoren in Amsterdam. Ook het schilderen van water vind ik leuk om te doen. Op dit moment ben ik bezig met een serie ‘dreamscapes’, dat wil zeggen verzonnen landschappen met een droomachtig karakter. Mocht u interesse hebben dan zijn mijn schilderijen op 16 en 17 september te zien bij de Kunstroute Aalsmeer. Als daar geen gelegenheid voor is dan kun u ook kijken op mijn website jan-dreschler-paintings.nl. Maar in het echt zijn ze wel mooier.

Impressie

voorbeeld-kunst