Emilia Honnebier

Biografie

Ik kom uit de omgeving van Amsterdam, ben na de middelbare school naar de Rietveld Academie gegaan omdat ik altijd het meest uitblonk in tekenen en heb me daar allerlei verschillende kanten op ontwikkeld. Vorig jaar afgestudeerd en nu druk bezig mezelf te plaatsen in de kunstwereld.

Ieder mens is altijd en onvermijdelijk in zijn of haar eigen aanwezigheid. Vanaf de geboorte tot aan de dood, van de ochtend tot diep in de nacht ben je zelf de enige zekerheid die altijd aanwezig is. Dat is voor mijn ook de reden dat ik vaak terug te vinden ben in mijn eigen werk. Met mijn zelfportretten volg ik in een lange traditie van kunstenaars die zichzelf als oefenmateriaal gebruikt hebben. Maar zelfportretten zijn meer dan dat, als introvert voelt het soms lastig om andere mensen te betrekken in het werk. Op andere momenten geeft de persoonlijke toon aan dat het onlogisch zou zijn een ander lichaam te gebruiken dan het eigen vertrouwde.

Impressie

Annet Bartels - 20190220_155753
voorbeeld-kunst