Tineke Jansen

Biografie

Ik heb altijd al een passie gehad voor fotografie. Het inspireert me, geeft me energie. Aanvankelijk fotografeerde ik vooral tijdens mijn verre vakanties. Ik wilde de kenmerken van een een cultuur, volk of land vastleggen. Het dagelijks leven, rituelen, tradities en gewoonten, wat is het verschil. Niet in scene zetten, maar kennismaken met de ander en vastleggen in zijn natuurlijke omgeving. Ik ben geïnteresseerd in het verhaal er achter. Steeds vaker ging ik op pad met mijn camera. Vormen, structuren, ritmes, lijnen en kleuren fascineren me. Het maakt niet uit waar je bent, als je er oog voor hebt, zie je ze overal. In de natuur, architectuur, een museum, op markten. Maar mijn favoriete plekken zijn de rafelranden van een stad, industrieel erfgoed, verlaten gebouwen. Het rauwe en ongepolijste karakter spreekt me aan. Gaandeweg heb ik me verder ontwikkeld in de abstracte fotografie. Ik ben altijd op zoek naar verborgen schoonheid. Ik probeer de zichtbare wereld te transformeren tot een onverwacht beeld. Soms is het onderwerp nog herkenbaar, maar ik vind het nog interessanter als je niet meteen ziet wat het is.

Locatie

mark van kuppevelt - 003
mark van kuppevelt - 001