Ellis Sprengers

Biografie

Na ooit begonnen te zijn met olieverf en aquarelverf, ben ik na een onderbreking met o.a. beeldhouwen en mozaïeken toch weer teruggekomen bij het schilderen en tekenen. Technieken heb ik mijzelf aangeleerd door veel te oefenen en vooral te durven, maar daarnaast ook door workshops en cursussen.
Naast schilderen met (tegenwoordig) acrylverf heb ik ook het tekenen met pastelkrijt ontdekt. Beide materialen lenen zich voor mijn verschillende stijlen: gedetailleerd en realistisch maar ook met losse toets en spontane kleurvlakken.
Mijn werk omvat portretten van dieren en mensen, met name de onschuld van baby’s en kinderen is een uitdaging om te vangen. Bij het tekenen van dierenportretten is het altijd weer verrassend om het karakter treffend weer te kunnen geven.

Contactgegevens

Locatie

Impressie

Annet Bartels - 20190220_155753
voorbeeld-kunst