De Oude Werf 2023

De Oude Werf

Jachthaven ‘De Oude Werf’ is een kleinschalig watersportbedrijf, ongeveer halverwege de Uiterweg. In lang vervlogen tijden stond daar een winkeltje, waar dorstige voorbijgangers een borreltje konden kopen: in de volksmond bekend als café Halfweg.

Tijdens de jaarlijkse Kunstroute is de Oude Werf voor velen, gaande over de Uiterweg van locatie naar locatie, opnieuw een rustpunt. De loods is leeggeruimd en schoongemaakt, boten hebben plaatsgemaakt voor kunst. Direct naast de loods staat het atelier van keramiste Anneke Harting, waar ze vrijwel dagelijks werkt. Loop naar binnen, adem de atmosfeer in, en neem een kijkje op de plek waar de klei verwerkt wordt en waar gestookt en geglazuurd wordt.

Dit jaar tonen naast Anneke drie gastexposanten – bekende en nieuwe gezichten – hun kunst in de loods van de Oude Werf. Voor een versnapering en heel veel gezelligheid wordt gezorgd. Want ergens op de jachthaven zal ongetwijfeld weer live muziek klinken. Laat je verrassen.

 

Adres

Uiterweg 125-127
1431 AD Aalsmeer

Bij De Oude Werf exposeren de volgende kunstenaars:

Bartels, Annet 2023

Bartels, Annet 2023

Van binnenbanden maak ik sieraden en tassen en ook tassen van oude postzakken. Wat normaal naar de afvalverwerking gaat, krijgt nu een nieuw leven.

Lees meer
Harting, Anneke 2023

Harting, Anneke 2023

Anneke Harting is een eigenzinnig keramiste. Steeds opnieuw weet ze te verrassen. Haar werk vernieuwt zich steeds, herhaling acht zij uit den boze.

Lees meer
Hegeman, Hedi 2023

Hegeman, Hedi 2023

Vanuit haar kasatelier in de tuin aan het Jaagpad focust Hedi zich op het licht. Waar ze zich op de werkelijkheid baseert, is er toch altijd iets dat schuurt.

Lees meer
Jansen, Tineke 2023

Jansen, Tineke 2023

Vormen, structuren, ritmes, lijnen en kleuren fascineren me. Het maakt niet uit waar je bent, als je er oog voor hebt, zie je ze overal. In de natuur, architectuur, een museum, op markten.

Lees meer
Kuppevelt, Mark van 2023

Kuppevelt, Mark van 2023

Mijn kunst is geïnspireerd op de natuur. Kunst maken is voor mij vooral een proces, een proces dat ik het liefst van het begin tot het eind zelf in de hand houd.

Lees meer
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor - Gemeente Aalsmeer
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor - Jachthaven Otto
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor - Historische Tuin
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor - Bakkerij Vooges
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor -Kees Markman Pro Audio
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor - Albert Heijn, Praamplein
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor - AalsmeerNu - Lab35