COMMUNITY KUNSTPROJECT GEZICHTEN VAN AALSMEER

Gezichten van Aalsmeer is het grootste community kunstproject dat ooit gemaakt is in Aalsmeer. Het sluit aan bij het initiatief van het Frans Hals Museum en het Amsterdam MuseumGezichten van Noord-Holland – waarin historische portretten uit de collecties van beide musea worden gekoppeld aan portretten van Noord-Hollanders van nu.

De twee Aalsmeerse culturele organisaties KCA & De Kunstploeg zijn de trekkers van Gezichten van Aalsmeer. De combi is één van de zes partners in Noord-Holland die mee mogen doen. Zij gaan de komende maanden, samen met Aalsmeerse inwoners en organisaties zelfportretjes maken. Dat laat straks een beeld van de Aalsmeerse samenleving zien, zoals we dat niet eerder zagen. Meer informatie over Gezichten van Aalsmeer is te vinden op de website van het project.

Ruim 180 zelfportretten zijn al gemaakt. Die zijn tijdens de Kunstroute Aalsmeer 2023 op verschillende locaties te zien. En wie wil kan tijdens de Kunstroute Aalsmeer 2023 bij De Kunstploeg meedoen aan een inloopworkshop en gelijk aan de slag met een zelfportretje. Dat zal uiteindelijk in de grote kunstinstallatie worden opgenomen en te zien zijn in het Oude Raadhuis in Aalsmeer en daarna in het Amsterdam Museum en het Frans Hals Museum.

Iedereen kan meedoen. Je hoeft echt geen Rembrandt te zijn! Het kan niet fout gaan. Al vele Aalsmeerders en Kudelstaarters deden al mee!

 

Voorproefje Gezichten van Aalsmeer

Een voorproefje van hoe de grote kunstinstallatie met alle Aalsmeerse selfieportretjes gaat worden zie je tijdens de Kunstroute Aalsmeer 2023 op grote vlaggen bij de volgende locaties:

De originele zelfportretjes kun je in een grote kunstinstallatie bekijken in de boomgaard bij de locatie van De Kunstploeg. Daar kun je ook gelijk je eigen selfieportretje maken met de hulp van de kunstenaars van de Kunstploeg.

MET DANK AAN:

Kunstroute Aalsmeer - Sponsor - Gemeente Aalsmeer
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor - Bakkerij Vooges
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor - Jachthaven Otto
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor - Historische Tuin Aalsmeer
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor - AalsmeerNu - Lab35