Historische Tuin 2023

Historische Tuin

De Historische Tuin is één van de mooiste locaties van de Kunstroute van Aalsmeer. Het is een ‘levend tuinbouwmuseum’, dat een overzicht geeft van de Aalsmeerse tuinbouw vanaf 1700 tot 1940, teelten van fruit, bomen, aardbeien, vormculturen, sierheesters, rozen, trekheesters, buitenbloemen, perkgoed en de start van snij- en potplanten in bakken en kassen. Het biedt een grote variatie aan plekken, sferen, geuren en kleuren dat het decor vormt voor de tentoon te stellen kunst. Met zorg wordt gekeken hoe de kwaliteit van beide elkaar het beste kunnen versterken.

Tijdens de Kunstroute zorgen muzikanten voor een extra gezellige sfeer. In de serre kun je terecht voor een gezellig bakkie koffie. 

 

Adres

Uiterweg 32
1431 AN Aalsmeer

www.historischetuinaalsmeer.nl

Muziekprogramma

Zaterdag 16 september 2023
13.00 uur  en 14.00 uur Popkoor Sonority,

Zondag 17 september 2023: 
14.00 – 16.00 uur Judith Glasbeek & friends 

In de Historische Tuin exposeren de volgende kunstenaars:

Bergisch, Jan 2023

Bergisch, Jan 2023

De bronzen beelden die ik maak ontstaan meestal in mijn hoofd. Ik maak graag bloemen maar probeer ook te experimenteren met menselijke figuren en dieren.

Lees meer
Bruning-Westenberg, Sonja 2023

Bruning-Westenberg, Sonja 2023

Ik ben al tijd al bezig geweest met tekenen, schilderen, keramiek maken enz. De intuïtieve manier van beeldhouwen boeit mij! De inspiratie haal ik uit de natuur.

Lees meer
Dool, Phlip van den 2023

Dool, Phlip van den 2023

Op een eigen geheel manier leg ik mijn waarnemingen vast. De Ipad met een kleurrijk pallet gebruik ik veel, maar ook andere technieken worden toegepast.

Lees meer
Gezichten van Aalsmeer 2023

Gezichten van Aalsmeer 2023

Doe mee aan het unieke Community Art Project Gezichten van Aalsmeer. Bij de Kunstploeg kun je gelijk aan de slag, met hulp van kunstenaars. Iedereen kan het, dus jij ook!

Lees meer
Kooi, Carla van der 2023

Kooi, Carla van der 2023

Mijn beeldtaal is organisch, het ontstaat gewoon. Het hoeft nergens op te lijken. Ik doe niet aan trends. Mijn grens is mijn eigen verbeelding.

Lees meer
Rijn, Lonny van 2023

Rijn, Lonny van 2023

Ik ben keramische vormgever in veel facetten. Mijn inspiratie haal ik uit mijn liefde voor architectuur en mode. Dit komt zeker tot uiting in mijn werk.

Lees meer
Smilde, Tries 2023

Smilde, Tries 2023

Het boeit me elke keer weer de klei in vorm te brengen, een voorwerp te maken waar je graag naar kijkt. Met porselein is het werk fijn en delicaat. Het aardewerk is kleurrijk en vrolijk.

Lees meer
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor - Gemeente Aalsmeer
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor - Jachthaven Otto
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor - Historische Tuin
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor - Bakkerij Vooges
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor -Kees Markman Pro Audio
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor - Albert Heijn, Praamplein
Kunstroute Aalsmeer - Sponsor - AalsmeerNu - Lab35